Gastroposao.eu - prvo mjesto za zapošljavanje ili potragu za radnicima u sektoru ugostiteljstva i turizma

27.11.2015.

Vodič za pisanje gastro životopisa

Korištenjem portala do kvalitetnog životopisa - na jednostavan i brz način
 
Portal Gastroposao.eu jedinstven je prije svega jer je namijenjen samo sektoru ugostiteljstva. Ogromno je to tržište rada koje je zahtijevalo i drugačiji pristup svim korisnicima – od posloprimaca i poslodavaca, do proizvođača raznih roba ili usluga, do dobavljača. Internetski portal Gastroposao.eu, odnosno svojevrsna HoReCa burza rada istovremeno se obraća posloprimcima i poslodavcima. Važno je istaknuti da na projetku Gastroposao.eu surađuje stručno osoblje, pa je prema tim principima portal i napravljen, odnosno istaknuto je baš ono što je važno za ugostiteljsku struku.

BESPLATNO SE PRIJAVITE

Svaki posloprimac može na Gastroposao.eu jednostavnim potezima potpuno besplatno otvoriti korisnički račun i ispuniti svoj životopis. Kada ste to ispunili i kliknuli da vaš životopis može biti vidljiv (ne svima, jer ne može bilo tko doći i pregledavati vaš profil, nego samo poslodavci koji kupe takav paket), automatski ste aktivni na našoj burzi rada. Bez obzira imate li posao, možete biti 'vidljivi' na portalu jer nikad ne znate hoće li se potencijalni poslodavac oduševiti vašim vještinama i pozvati vas da radite kod njega.

PAZITE NA ŽIVOTOPIS
Nakon što ste se prijavili na strukovni portal Gastroposao.eu i izradili profil, krenite na ispunjavanje životopisa. Osim osnovnih podataka, pripazite da pravilno ispunite ostatak profila, posebno dio o vještinama i iskustvu. Istaknite što je važno, jer potencijalni poslodavac na profilu čitajući vaš životopis počinje stvarati sliku o vama. Dajte si truda, budite precizni jer i taj dio može onome koji će čitati reći puno toga o vama i vašim radnim navikama. Dodatno, svoj životopis možete 'prebaciti' Europass obrazac životopisa, a možete ga i isprintati.

BUDITE INFORMIRANI O NATJEČAJIMA ZA POSAO
Pristupanjem na Gastroposao.eu ulazite u bazu podataka posloprimaca, ali za vas još i važnije, poslodavaca. Osim što se oni mogu javiti vama, vi možete uključiti opciju o dobivanju obavijesti o objavljenim natječajima za posao, na koji se nakon toga možete prijaviti. Također, na samoj stranici na dnevnoj bazi pratite nove natječaje za posao. Moći ćete pregledavati profile poslodavaca, a na stranici ćete moći pretraživati posao kakav želite filtrirajući tražilicu po poslu, regiji, uvjetima rada...


PROVJERITE SVOJE STRUČNO ZNANJE
Jedna od posebnosti ovog portala je i verifikacija znanja. Svi vole za sebe reći kako su vrhunski u svom poslu i kako ga odlično obavljaju, no u 'moru' takvih kvalifikacija kako da poslodavac izabere nekog koji zaista zna što i kako radi? Zbog toga je stručni tim Gastroposao.eu osmislio verifikacije znanja, na kojima postoji mogućnost snimanja videa. Ocjena našeg stručnog osoblja, kao i kratki video, tada može biti priložen vašem profilu na Gastroposao.eu. Na taj način potencijalni poslodavac može vidjeti kako se držite u kuhinji ili za šankom, kakve su vam vještine i jeste li dovoljno kvalificirani za njegov ugostiteljski objekt.

EDUCIRAJTE SE I NAPREDUJTE U KARIJERI
Usavršite svoje vještine i nadogradite znanja u raznim područjima u sektoru ugostiteljstva. Svjedoci smo sve raznovrsnijih trendova na hrvatskoj gastronomskoj sceni. Sve su popularnije craft pivovare, sve je više wine barova ili Streetfood objekata. Takvi objekti zahtjevaju i određena znanja koja možda do sada niste trebali, pa bi vam edukacija u tom pogledu dobro došla. Jednostavno, s više znanja i vještina konkurirali bi većem području rada, vaše bi reference bile bogatije, a shodno tome i uvjeti pod kojima biste prihvatili ponuđeni posao. Neke od edukacija za profesionalce održavat će i stručni tim portala Gastroposao.eu.


 
Vaš Gastroposao Savjetnik

Top