Gastroposao.eu - prvo mjesto za zapošljavanje ili potragu za radnicima u sektoru ugostiteljstva i turizma

04.02.2016.

Korisni savjeti

 

Gastroposao.eu, inovativnu interaktivnu burzu rada, pokrenulo je stručno osoblje Gastronomada u cilju poboljšanja kvalitete ponude, usluge i svega vezanog uz ugostiteljstvo

 

Kontinuirano surađujemo sa mnogim institucijama, gradovima i općinama, kao i udrugama i zadrugama s kojima uz zajednički angažman pronalazimo rješenja za manje i veće poteškoće u razvoju poslovanja - pretežito prema turističkom tržištu - i to kompetentno surađajući i angažirajući za naše projekte profesionalne kuhare, sommelliere, hotelijere, vinare, uljare, gastronome i profesore sa agronomskih, veterinarskih i bio-tehnoloških fakulteta te srodnih udruga i organizacija.

Dugogodišnji terenski rad doveo je nas do niza spoznaja o mnogim poteškoćama i nedostacima ugostiteljskog sektora u Hrvatskoj. Jedna od tih spozaja jest da postoji veliki problem kadrova. Ti se nedostaci reflektiraju u nekoliko područja:

  • Nedovoljan broj školovanih i kvalitetnih kadrova.
  • Slabo formalno i egzaktno profesionalno znanje
  • Netransparentno tržište i ponuda radne snage
  • Nezaštićene pozicije posloprimca i poslodavca.

Ovaj jedinstveni strukovni portal trebao bi svim profesionalcima u ugostiteljstvu olakšati svakodnevicu.

OTVORITE PROFIL

Poslodavci na portalu Gastroposao.eu mogu besplatno otvoriti profil. Kada ste kreirali profil, imate nekoliko opcija koje bi vam trebale pomoći u daljnjem poslovanju i pomoći da ostvarite bolje rezultate. Ovisno o paketu koji kupite, moći ćete objavljivati oglase, natječaje za posao ili pretraživati bazu životopisa potencijalnih kandidata za rad u vašem ugostiteljskom objektu.

OBJAVITE NATJEČAJ ZA POSAO

Gastroposao.eu je portal vezan isključivo uz sektor ugostiteljstva pa je shodno tome i prilagođen. Vaše objave za posao, odnosno da tražite radnike, vidjeti će profesionalci i svi koji su vezani za ugostiteljstvo. Opcija koja vam može uvelike pomoći i smanjiti opseg vašeg posla je predselekcijska anketa. Osim standarnog upitnika, opcija u kojoj ćete moći dodavati ili brisati anketna pitanja filtrirati će za vas poželjne kandidate za upražnjeno radno mjesto.

PREGLED BAZE ŽIVOTOPISA

Kako bi izbjegli muku s traženjem novih zaposlenika, odnosno javljanjem prevelikog broja kandidata, od kojih velika većina ni ne zadovoljava vaše kriterije, uzmite stvar u svoje ruke i sami pronađite kvalitetnog djelatnika. Opcija Pregleda baze životopisa omogućuje vam baš to. Posloprimci, odnosno kandidati prijavljeni na Gastroposao.eu ispunili su svoj životopis s podacima relevantnim za sektor ugostiteljstva.

Na njihovim profilima nalazi se sve, od obrazovanja do vještina i iskustva. U pretplati koja sadrži Pregled baze životopisa 'filtrirate' kandidate zapisujući tražene kvalitete i potom sami birate koga i koliko njih ćete pozvati na razgovor za posao, čime postižete veliku uštedu vremena. Ako imate pretplatu, postoji mogućnost i verifikacije kandidata. Vaše pretrage će se sačuvati, pogledati povijest pretraga, te uključiti opciju 'alerting', odnosno kada se prijavi posloprimac s uvjetima koje ste zadali da o tome budete obaviješteni.

OBJAVITE OGLAS

Neki podaci govore kako je u Hrvatskoj više od 25 posto tržišta rada vezano uz ugostiteljstvo – od konobara, kuhara, pomoćnog osoblja... do proizvođača i dobavljača raznih roba i usluga. Direktno, djelatnika veznih uz ugostiteljstvo, znači vlasnici i osoblje objekata, u tijeku turističke sezone ima i više od 90.000. Stoga će vaš oglas na Gastroposao.eu naići na široku bazu korisnika i potrošača.

 

Vaš Gastroposao Savjetnik

Top