Gastroposao.eu - prvo mjesto za zapošljavanje ili potragu za radnicima u sektoru ugostiteljstva i turizma

11.04.2016.

Gastroposao portal sufinanciran od EU

 

Naziv projekta:Gastroposao.eu  HR.1.1.09.-0033.

Projekt Gastroposao.eu sufinanciran je u sklopu IPA programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II, Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 178.938,29 eura. Iznos bespovratne pomoći koji financira Europska unija iznosi gotovo 170.000,00 eura odnosno 95% od ukupnog iznosa projekta. Nositelj projekta je Udruga za promicanje vrijednosti hrvatske gastronomske i enološke baštine Gastronomadi, partneri na projektu su VIDRA - Agencija za razvoj Virovitičko-podravske županije i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica. Trajanje projekta je 14 mjeseci. Projekt je započeo 25. veljače 2015. godine, a završava 24. travnja 2016. godine.

 

Kratki opis projekta:

Gastroposao.eu je virtualni portal za zapošljavanje u sektoru ugostiteljstva čiji je cilj smanjiti stopu nezaposlenosti u Virovitičko-podravskoj županiji, sa specifičnim ciljevima razvoja, promicanja i korištenja inovativnih metoda olakšavanja zapošljavanja u ugostiteljstvu. Širi ciljevi uključuju osiguravanje postojanja komunikacijskog kanala između poslodavaca i zaposlenih (nezaposlenih) osoba u Virovitičko-podravskoj županiji kao i proširivanje mogućnosti zapošljavanja u drugim regijama.

Gastroposao.eu razlikovati će se od ostalih, općih portala, po verifikaciji kandidata i njihovog znanja, kao i poslodavaca. Kandidati će se moći predstaviti i video isječkom - novina u odnosu na klasično predstavljanje i tipične životopise.

U sklopu projekta za ciljne skupine organiziraju se tematske radionice za poboljšavanje zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva koje su trenutno u provedbi.

 

Ciljna skupina projekta je:

•             60 poslodavaca i javnih institucija u sektoru ugostiteljstva,

•             120 učenika srednjih stručnih škola u VPŽ vezanih za ugostiteljstvo i

•            130 nezaposlenih kvalificiranih i prekvalificiranih osoba iz HORECA sektora (sektor ugostiteljstva)

 

 

Kroz radionice polaznici će postići:

 

Razvoj osobnih vještina

Mogućnost stjecanja novih znanja:

Aktivne komunikacijske mjere s online stručnim osobljem gastroposao.eu

Kako napraviti svoj vlastiti profil i osobnu promociju na portalu gastropoasao.eu

Uvod u korištenje portala gastroposao.eu

Okrugli stolovi o tome kako poboljšati profesiju

Mogućnosti promocije posla u gastronomiji

Kako naći posao u gastronomiji / ugostiteljskog sektora

Prevladavanje problema zapošljavanja

Uvod u stanje na tržište rada u gastronomiji/ugostiteljstvu

Povećanu mogućnost zapošljivosti

Aktivan doprinos razvoju lokalne zajednice

 

O radionicama:

Teme

Uvod u stanje na tržište rada u gastronomiji/ugostiteljstvu

Ciljna skupina će dobiti informacije o stanju na tržištu rada u ugostiteljstvu s analitičkim podacima o broju restorana, novo obrazovanim i uvježbanim osobljem u sektoru gastronomije i o nedostatku radne snage tijekom cijele godine s naglaskom na sezonske radne snage.

2 radionice su namijenjene poslodavcima i javnim institucijama u ugostiteljstvu i učenicima srednjih škola/ugostiteljima, te će se održati u Gradu Virovitici.

 

Prevladavanje problema zapošljavanja

Ciljna skupina će biti informirana o određenim problemima i nedostacima u pogledu sustava strukovnog obrazovanja (kuhara i konobara), također o nedostatku praktičnog znanja koje zahtijeva zapošljavanje u struci. Sudionici će dobiti informacije i analize o studijama slučaja, primjere iz sustava obrazovanja.

2 radionice su namijenjene poslodavcima i javnim institucijama u ugostiteljstvu i učenicima srednjih škola/ugostiteljima, te će se održati u Gradu Virovitici.

 

Kako naći posao u gastronomiji / ugostiteljskom sektoru

Radionice o praktičnosti portala marketing, popraćene praktičnim primjerima i savjetima o načinima pronalaženja posla u sektoru gastronomije.

3 radionice namijenjene su za sve ciljne skupine, a održat će se u Gradu Virovitici.

 

Mogućnosti promocije posla u gastronomiji

Praktične radionice o samopromociji na portalu kako bi se lakše pronašao posao.

Radionica je namijenjena učenicima srednjih škola/ugostiteljima, te će se održati u gradu Slatini.

 

Moderator 1:  Okrugli stolovi o tome kako poboljšati profesiju

Okrugli stolovi bit će organizirani za dionike u ugostiteljstvu i za sve ciljne skupine: poslodavce, učenike sednjih škola/ugostitelje i nezaposlene osobe. Događaj će voditi profesionalni Modreator s prethodnim iskustvom s sličnim temama. Sudionici će imati priliku da komuniciraju o problemima koji proizlaze iz stručne prakse, kao što su problemi s poslodavcima, mogućnost dobivanja posla, nedostatak informacija o tržištu rada i njihove potrebe, mogućnosti poboljšanja osobnog znanja.

 

Uvod u korištenje portala gastroposao.eu

Ciljna skupina će dobiti informacije o svrsi i razlozima za razvoj portala gastroposao.eu., o prednostima profesionalnih portala, o potrebi za stalnim poboljšanjem znanja i informacija s tržišta rada, o mogućnostima obuke i praktičnim radionicama za poboljšanje znanja. 3 radionica namijenjene za sve ciljne skupine, a održat će se u Gradu Orahovici.

 

Kako napraviti svoj vlastiti profil i osobnu promociju na portalu gastropoasao.eu

Praktična radionica će educirati sudionike kako poboljšati svoje komunikacijske vještine i kako stvoriti kvalitetnu i priznati profil na portalu.

Radionica je namijenjena učenicima srednjih škola/ugostiteljima, te će se održati u gradu Slatini.

 

Aktivne komunikacijske mjere s online stručnim osobljem gastroposao.eu

Radionica će biti svojevrsna simulacija funkcioniranja portala gastroposao.eu sa sudionicima te će biti interaktivana, on-line komunikacija između sudionika i operatora web portala sustava. 3 radionica namijenjene za sve ciljne skupine, te će se održati u gradu Slatini.

Održavanje edukacije tijekom mjeseca studenog, prosinca, siječnja, veljače i ožujka na tri lokacije Virovitica, Slatina i Orahovica

 

Vaš Gastroposao Savjetnik

 

Sadržaj ove publikacije je isključiva odgovornost udruge "Gastronomadi". Izradu ove web stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

 

 

Top