Gastroposao.eu - prvo mjesto za zapošljavanje ili potragu za radnicima u sektoru ugostiteljstva i turizma

12.10.2018.

Škola čokolade za početnike

Upoznajte se, napokon, s velikom pričom o svijetu čokolade.

Nakon brižnih priprema pripremili smo ovu školu gdje ćete naučiti sve o nastanku i vrstama čokolada, a i otkriti tajne majstora čokoladera – od temperiranja čokolada, pravilnom korištenju u kuharstvu i slastičarstvu, izradi pralina i čokoladnih tabli, pa sve do čokoladnih ukrasa, glazura za torte i dekoracija.

Tajne svjetskih majstora čokolade otkriva naš instruktor, profesionalni čokolader i praliner sa licencom „Pattis France“, koji je ujedno i vodeći pastry majstor u regiji – Admir Karalić.

Tečaj se odvija u popodnevnim terminu i traje puna četiri sata.

 

belcolade_1belcolade_32belcolade_24belcolade_19belcolade_13belcolade_10belcolade_8

 

 

 

 

O TEČAJU - termin 06.11.2018. od 17:30h

 

skola_cokolada_2U novouređenom i vrhunski profesionalno opremljenom demonstracijskom centru PURATOS-a u Zagrebu , višegodišnjem partneru Gastronomada, pripremili smo dopunjenu jednodnevnu osnovnu školu upoznavanja sa svijetom ČOKOLADE.

Na ovom početničkom tečaju radi se u grupama do 15 osoba, a to znači da voditelji imaju dovoljno vremena sa svakim polaznikom temeljito prokomentirati sve detalje tema koje se obrađuju. Na Vama je samo da napokon odlučite mali dio svojeg slobodnog vremena utrošiti na koristan i zanimljiv način.

 

NEKE OD TEMA TEČAJA

 • kako nastaje čokolada

 • vrste kakaovca i tipovi čokolada

 • osnovne tehnike

 • temperiranje i hlađenje

 • tajne ganachea i punjenja

 • izrada domaćih pralina

 • izrada čokoladnih ukrasa i dekoracija

OSNOVNE INFORMACIJE

 • termin u popodnevnim satima od 17:30h

 • puna četiri stata nastave

 • predznanje nije potrebno

 • aktivna interakcija s polaznicima

 • profesionalni majstori slastičari i majstori kuhari te iskusni predavači

 • metodologija nastala iz prakse, male grupe

TEČAJ UKLJUČUJE 

Teoretsko i praktično predavanje, aktivnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi slastica. Alate i pribor za tečaj osiguravaju Gastronomadi, kao i sve namirnice potrebne za provođenje programa edukacije. Tečaj vode posebno pripremljeni profesionalni edukatori i Gastronomadi. 

FILOZOFIJA 

I naravno – sve slastice koje ćemo zajedno raditi, zajedno ćemo uživati i komentirati.

Kao i u svim programima za članove naše Udruge i dalje nam je  cilj nam je podizati ukupnu razinu edukacije i svjesnost prema zdravom življenju, djelovati na razvoju gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatskih gastro ikona, te djelovati na područjima gastrodiplomacije. 

KOTIZACIJA ZA TEČAJ

Kotizacija za članove udruge po osobi iznosi 500,00 kn, a za novopridošle aplikante 700,00 kn u koje je uključeno i jednogodišnje članstvo. Iznos uključuje sve gore navedeno.


Dođite i pridružite se našem svijetu mirisa, okusa i boja uz pregršt zabave i finih slastica koje ćemo, naravno, uvijek zajedno kušati, komentirati i – tko zna – moguće i poboljšavati na zadovoljstvo svih. 

 

PRIJAVA NA TEČAJ --> ŠKOLA ČOKOLADE ZA POČETNIKE

 

 

Udruga Gastronomadi 
Jurišićeva 1/I, 10000 Zagreb 
tel: +385 1 286-73-72
email: [email protected]

Top