Gastroposao.eu - prvo mjesto za zapošljavanje ili potragu za radnicima u sektoru ugostiteljstva i turizma

29.03.2019.

Zaposlite se u Hrvatskoj!

 

UGRABITE PRILIKU U HRVATSKOM TURIZMU

 

S obzirom na potrebe tržišta i najave uspješne turističke sezone u Republici Hrvatskoj zahtijevaju veći broj radnika. Kako se ne bi doveli u situaciju da je premalo radnika u hotelijerstvu i ugostiteljstvu Vlada RH odobrila je povećanje kvota za zapošljavanje radnika iz drugih zemalja u turizmu.

Najtraženiji su konobari i kuhari. Traže se i slastičari, pekari, pomoćni kuhari te druga zanimanja u području usluga smještaja i pripreme i služenja hrane.

 

Lako zapošljavanje stranih državljanina u Hrvatskoj u turizmu i ugostiteljstvuSvi strani državljani mogu raditi u Hrvatskoj temeljem dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada samo kod poslodavca s kojim je zasnovan radni odnos.

 

Zahtjev za izdavanje Dozvole za boravak i rad možete preuzeti na internet stranicama Ministarstva unutarnjih poslova RH:

https://www.mup.hr/UserDocsImages/Dokumenti/stranci/2013/obrazac_9a.pdf

 

Međutim, oni radnici koji imaju dvojno državljanstvo ne moraju tražiti radne dozvole i dozvole privremenog boravka. To znači da mogu započeti s poslom kao i svaki drugi radnik koji je hrvatski građanin.

 

GASTROPOSAO.EU  JEDINA VEZA KOJA VAM TREBA

 

Kako je prije ispunjavanja zahtjeva ili dolaska u Hrvatsku potrebno naći posao predlažemo vam da ponude pogledate na portalu https://gastroposao.eu/

Radi se o  inovativnom portalu gdje se spajaju profesionalci i njihove potrebe – s jedne strane vlasnici i voditelji objekata, a s druge strane kuhari, konobari, slastičari, sommelieri... svi koji rade u ugostiteljskom sektoru.

Korištenje usluga portala jako je jednostavno – registrirate se i objavite svoj životopis, potpuno besplatno. Poslodavci lako dolaze do optimalnih zaposlenika pregledom i upitima u bazu, kao i objavama natječaja za posao. Čim ste se jednom registrirali možete se prijaviti na svaki natječaj koji vas interesira.

Važno je napomenuti da se ovakvim načinom rada izbjegavaju posrednici, jer poslodavac i posloprimac međusobno direktno komuniciraju, tj. dogovaraju uvjete rada (radno vrijeme, plaću i sl.).


Posebno ističemo top destinacije gradove Pula, Rovinj, Medulin i Novalja u kojima sjedišta imaju i neki od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.


 

Svi oni objavljuju natječaje na portalu www.gastroposao.eu, a na vama je da dobro proučite njihove zahtjeve. Ukoliko posjedujete tražene vještine, jednostavno se prijavite preko portala.

Imajte na umu da je bruto minimalna plaća 627 eura za tipična radna mjesta u ugostiteljskoj djelatnosti. Dodatno, većina poslodavaca osigurava ili pronalazi odgovarajući smještaj.

Zdravstvene usluge i lijekove na recept možete koristiti s vašom zdravstvenom knjižicom u svim zdravstvenim ustanovama.

Podsjećamo da radnici u ugostiteljstvu moraju doći u Hrvatsku barem tjedan dana prije početka rada, kako bi izradili sanitarnu knjižicu.

U roku od osam dana od početka rada morate se javiti u policijsku upravu ili postaju i dati biometrijske podatke, kako bi vam se izdala dozvola boravka.

 


Gastroposao.eu jedini je specijalizirani servis za pronalaženje zaposlenika u području ugostiteljstva u ovoj regiji.

Gastronomadi, grupacija, koja djeluje desetak godina u sektoru gastronomije s ciljem podizanja razine ugostiteljstva odnosno hospitality sektora, su u sklopu razvojnog ciklusa pokrenuli jedinstveni strukovni portal www.gastroposao.eu za pomoć pri zapošljavanju.

Projekt realizacije portala podržala je Europska unija kroz sufinanciranje putem programa za poticanje lokalnih inicijativa za zapošljavanje, što vidno govori o ozbiljnosti i potrebi da se stvori jedinstveni strukovni portal ugostiteljskog svijeta, odnosno hospitality industrije.Kontaktirajte nas:

- mail [email protected]

- telefonski direktno na +385 1 286 73 73

- WhatsApp +385 99 600 22 93

- Facebook www.facebook.com/gastroposao

- Web  www.gastroposao.eu


 

Vaš Gastroposao.EU

 

Top