Gastroposao.eu - prvo mjesto za zapošljavanje ili potragu za radnicima u sektoru ugostiteljstva i turizma

30.10.2018.

Tradicija mladog Chiavalonovog ulja u Vivatu

Iz preše, opojno mlado, opojno svježe, djevičansko u najboljem i najsvežijem smislu, dobiveno iz prvih tri dana rane berbe stiglo je direktno u Vivat!

Cijela obitelj Chiavalon koja svojim trudom, odricanjima i svojim imenom jamči da će u vaše ruke stići najkvalitetnije i najukusnije ekstradjevičansko maslinovo ulje koje ste ikad probali.

Tedi Chiavalon koji sa svojim bratom Sandijem vodi jednu od najmodernijih uljara u zemlji ispričao nam je po čemu su posebni.

Najbitnija prekretnica koju smo uveli u proizvodnji ekstra djevičanskog maslinovog ulja na našem poljoprivrednom gospodarstvu još od samih početaka, a koja je do tada bila potpuno nepoznata, bila je rana berba i prerada isti dan. Tim se procesom zdrav plod masline, ubran kad je maksimalno jedna trećina ploda promijenila boju, preradi isti dan u suvremenom postrojenju koje radi hladnim postupkom ekstrakcije pod kontroliranom atmosferom. Organizacija World's best olive oils uvrstila nas je i ove godine, drugu godinu za redom, među 25 najboljih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz ekološke proizvodnje na svijetu. Ove smo godine pobrali sve plodove koji su prvi bili dovoljno zreli za prešanje, tako da u ulju ima i buže i bjelice i rosulje. Dobili smo jedan zaista impresivan proizvod koji obiluje zelenim notama. Polifenoli naprosto vrište iz ulja - s posebnom nam je strašću objašnjavao Tedi Chiavalon.

Uvjereni smo kako se fluorescentno zeleno mlado ulje, koje su braća flaširala u samo 2500 boca s prepoznatljivom etiketom studija Bruketa&Žinić&Grey, mora kušati s posebnim guštom: samo s kruhom, sirom (probali smo Veli Jože istarske sirane Latus), ali i s crnom čokoladom i sladoledom od vanilije.

Mljekara Latus je na međunarodnom ocjenjivanju mlijeka i mliječnih proizvoda AGRA -Slovenija 2018. osvojila veliku zlatnu medalju za Veli Jože i srebrnu medalju za Istarski sir.

Njihova suradnja i promocija rezultirala je gastronomskim užitkom kojeg ćemo još dugo pamtiti.

 

Vaš Gastroposao Savjetnik

Top