Gastroposao.eu - prvo mjesto za zapošljavanje ili potragu za radnicima u sektoru ugostiteljstva i turizma

11.02.2022.

Škola pizze za profesionalce

Od siječnja 2022. godine Gastronomadi kroz vlastitu, Ustanovu za obrazovanje odraslih za profesionalce, otvaraju prvi u nizu novih specijalističkih tečaja u kojem će polaznici savladati umijeća  izrade pizza.

Kroz temeljito pripremljen program korak po korak će se tako prolaziti kroz upoznavanje sa osnovnim namirnicama i postupcima izrade tijesta za pizze, naučiti raspoznavati vrste i tipove brašna, soli, ekstra djevičanska maslinova ulja, kvasce… , a potom i izrađivati tijesta za različite stilove pizza kao što je sve popularnija Romana, ali i za onu uobičajenu jednostavnu, kvartovsku, domaću – kakvu najčešće srećemo u hrvatskim pizzerijama.

Naučite sve o pizza Napolitani, New York, Chicago u školi pizze

Posebno ćemo se naravno posvetiti najvažnijoj pizzi, a koja je ujedno i  najkompleksnija – pizzi Napolitani, te se upoznati i sa manje poznatim stilovima u nas; primjerice pizzama New york i Chicago.

Sa tipičnim i najčešćim namirnicama koje se koriste za pokrivanje tijesta; vrstama pogodnih rajčica, tipovima i razlikama kod mozzarella i drugih sireva, s kaparama, artičokama, raznim svježim i suhim začinskim biljem, šunkama, pršutima, kobasicama… baviti ćemo se tijekom svih dana škole – detaljno i temeljito kao i sa pobrojanim stilovima i vrstama tijesta.

No ipak glavni dio i velik broj sati ostaje za praktičan rad – jer praksa je garancija vrijednosti u poslu svakog majstora – pizzaiola… Pa se treba pripremiti na sate i sate razvlačenja tijesta i pečenja u raznim pećnicama i na različitim temperaturama.

Nakon završene edukacije polaznici dobijaju Certifikat o osposobljavanju Ustanove za obrazovanje Institutio Perfectus.

 

 

 

Više informacija kao i same prijave nalaze se na www.gastronomadi.hr kao i na poveznici u nastavku  https://gastronomadi.hr/proizvod/skola-pizza-profesionalci/

 


 

 

 

 

Top