BAUL d.o.o.

OIB

78081818691

Područje rada

restoran

Mažuranićevo šetalište 30 , 21000 Split, Croatia
Tomislav Rudan

giaxahvar@gmail.com


Opis poslodavca

U 15. stoljeću, za vrijeme Venecije, grad Hvar postaje glavna venecijanska luka na istočnoj obali Jadrana. Doživljava ekonomski procvat, završavaju se zidine oko grada (1450.), gradi se Franjevački samostan (1461.). Krajem stoljeća plemićka obitelj Jakša (Giaxa na venetski) gradi obiteljsku palaču u kasnogotičkom stilu. Nakon petstoljetnih dorada i promjena u njoj se danas nalazi restoran Giaxa. Danas je Giaxa prepoznatljivo gastronomsko mjesto otoka Hvara.

U današnje vrijeme gastronomija je postala važan dio lifestyla. Prateći nove trendove svjetske kuhinje, a istovremeno čuvajući izvornost lokalne kuhinje ponuda restorana zasniva se na jelima pripremljenim od domaćih namirnica: ribe i morskih plodova ulovljenih u lokalnom akvatoriju i povrća uzgajanog na otoku. Time poslovanje na otoku postaje prednost a ne hendikep. Restoran Giaxa je mjesto gdje se s mirisom lavande i ružmarina Hvar stapa s Mediteranom i svijetom.

Na vinskoj listi se nalazi više od 100 etiketa hrvatskih i europskih vina, među kojima se posebna pozornost pridaje autohtonim sortama dalmatinskih vina: pošip, bogdanuša, grk, plavac mali, crljenak, babić. Mnoga od njih se serviraju na čaše. Naše osoblje će vam rado pomoći pri odabiru vina kako bi se ono što ljepše sljubilo s našim jelima.


Ugostiteljski objekt

Petra Hektorovića 11, Hvar (HR)

Objavljeni natječi vezani uz poslodavca

Ime tvrtke Radno mjesto Lokacija Otvoren do
poster Restoran Giaxa... konobar u restoranuHvar 05.03.2018.
Top