U.O. Gina

OIB

88517201038

Područje rada

restoran

Stoja 23, 52100 Pula, Croatia
Maksimiliano Bergić
052 387 943
gina.pula@gmail.com


Opis poslodavca

Uzbudljivu i uspješnu gastronomsku priču poznatog pulskog restorana Gina započeo je nonno Ive daleke 1931. godine otvaranjem spacia koji bi danas bio svojevrsni agroturizam. Potom otvara i oštariju u pulskom kvartu Šijana. Strast prema ugostiteljstvu prenosi na kćer Ginu. Ona otvara prvi privatni snack bar u bivšoj Jugoslaviji. Bio je to buffet “Gina” koji s radom počinje 1969. godine, a 1980. seli se na lokaciju današnjeg restorana o kojem brigu vodi njezin sin Maksimilian. U restoranu radi od malih nogu, a 2003. godine dizajnira novi interijer rustikalno uređene istarske oštarije. 


Potpisuje i maštovita jela koja donose zanimljivu kombinaciju autohtonih i modernih recepata i namirnica. Njih, pak, nabavlja isključivo od lokalnih proizvođača i uzgajivača koji djeluju u krugu manjem od 100 kilometara. Nadaleko su već poznati njegova krem juha od ribe i malvazije, dalmatinska pašticada s istarskim govedom, semifreddo od lavande s toplim umakom od smokava i pinjola, ravioli punjeni rakovicom u umaku od rakovice te oni punjeni tunom u umaku od kozica. 


Maksimilian se, također, kao vrsni sommelier i majstor kuhinje pobrinuo za ponudu pedesetak vinskih etiketa. U ambijentu i kuhinji koji odišu tradicijom te s pogledom na Uvalu Stoja uživat će sva Vaša osjetila. Za vrhunski gastronomski doživljaj, ugodnu atmosferu i dobrodošlicu s radošću i entuzijazmom nastavljamo brinuti.


Ugostiteljski objekt

Stoja 23, Pula (HR)

Objavljeni natječi vezani uz poslodavca

Top