Zigante tartufi d.o.o.

OIB

31156649650

Područje rada

ostalo, restoran

Portoroška 15, Plovanija, 52460 Buje, Croatia
Iris Milošević
052 777 409
info@zigantetartufi.com


Opis poslodavca

Sjedište tvrtke Zigante tartufi d.o.o., prvog imena u preradi i prodaji tarufa u Hrvatskoj, nalazi se u Plovaniji kod Buja. Poslovnu zgradu i pogon za preradu i konfekcioniranje proizvoda od tartufa svečano je u lipnju 2008. otvorio predsjednik Republike Hrvatske, g. Stjepan Mesić.
Proizvodnja tvornice Zigante je potpuno automatizirana, a kompletna tehnološka oprema i znanje zaposlenika omogućuju dobivanje jedinstvenih proizvoda na bazi tartufa u kojima kupci mogu uživati tijekom cijele godine. 
Proizvodni asortiman sadrži ukupno 50-ak proizvoda na bazi tartufa i potvrda je konstantnog rada na kvaliteti uz najbolje sirovine. U prodaji se nalaze jesenski bijeli tartuf (Tuber Magnatum Pico) i ljetni crni tartuf (Tuber AestivumVitt) iz šumovitih dijelova istarske regije. Tartufi se konzerviraju cijeli, mljeveni ili u listićima, samostalno ili s dodanim sastojcima kao što su gljive, masline, med, maslac, maslinovo ulje i slično. Ovako konfekcionirani proizvodi širokom krugu kupaca omogućuju pripremu vrhunskih jela na bazi tartufa u kratkom vremenu i po prihvatljivoj cijeni.
Na istoj liniji također se proizvodi i asortiman Zigante Delice. Delice je skupina proizvoda od samo najboljih i potpuno prirodnih sastojaka, ali bez tartufa. Sadrži kreme od vrganja, maslina i ružmarina, umake od svježih rajčica s gljivama i aromatičnim mediteranskim biljem, maslinovo ulje s okusom ružmarina, bosiljka, ljute paprike i limuna te slastice poput džemova od marelica i smokava te bagremovog meda s dodatkom suhog voća i orašastih plodova.
Proizvode Zigante kupci danas mogu naći u svim bolje opremljenim trgovačkim lancima, enotekama, specijaliziranim trgovinama i trgovinama Zigante, koje osim vlastitih proizvoda nude i širok izbor lokalnih gastronomskih specijaliteta.
Raznovrsne mogućnosti primjene tartufa u kulinarstvu mogu se iskušati u poznatom restoranu Zigante u Livadama. Kao prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela s tartufima, restoran Zigante predstavlja krunu obiteljskoga poduzetničkog djelovanja. U nastavku restorana nalaze se i sobe Zigante****, moderno opremljene za opušteno uživanje u okusima i mirisima Centra svijeta tartufa. 
Kao dio turističke gastro ponude u Livadama se svake godine organizira i sajam Dani Zigante tartufa na kojem se posjetitelji mogu upoznati s istarskim tartufima i mnogim drugim vrhunskim autohtonim proizvodima Istre.
Tvrtka Zigante danas zapošljava oko 80 djelatnika i posjeduje predstavništva u mnogim europskim državama te u Australiji, Japanu i SAD-u.

 

Giancarlo Zigante s tartufima živi oduvijek, no posljednih 25 godina posvećen je misiji – približiti ih svima koji nemaju njegovu sreću živjeti u Centru svijeta tartufa

Godina 1992.
Osnovana je vodeća je hrvatska tvrtka za preradu i prodaju tartufa – Zigante tartufi d.o.o. sa sjedištem u Plovaniji, nedaleko od Buja.
Godina 2000. 
U Livadama je otvorena prva trgovina Zigante tartufi, specijalizirana za prodaju tartufa i proizvoda s tartufima. Upravo je u blizini Livada, manje od godinu dana ranije, Giancarlo Zigante pronašao najveći bijeli tartuf na svijetu, koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.
Godina 2002. 
Obitelj otvara i restoran Zigante u Livadama, koji svoju ponudu bazira na jelima od svježih istarskih tartufa, te ubrzo dolazi na sâm vrh hrvatske gastronomije.
Godina 2005. 
Restoran Zigante preuređen je i proširen VIP-salom te vanjskom loggiom.
Godina 2007. 
U obnovljenoj istarskoj kamenoj kući u nastavku restorana uređene su tri komforne i moderno opremljene sobe Zigante ****. Vrhunski smještaj gostima omogućuje uživanje u miru, okusima i mirisima ovoga tipičnog istarskoga ruralnog mjesta.
Godina 2008. 
Tvrtka Zigante tartufi d.o.o. otvara najsuvremeniju tvornicu za preradu i konzerviranje tartufa u Europi, ukupne površine oko 1600 četvornih metara.

 

 


Ugostiteljski objekt

Livade 7, Livade (HR)

Objavljeni natječi vezani uz poslodavca

Ime tvrtke Radno mjesto Lokacija Otvoren do
poster Restoran Zigante... konobar u restoranuLivade 10.04.2017.
Top